Borstvoeding de basis

Borstvoeding is de beste start die een pasgeboren baby kan krijgen. Het uitgangspunt is, dat het goed moet gaan met jou en je baby en dat je plezier hebt in het geven van borstvoeding.

Maar soms is borstvoeding geven toch lastiger dan verwacht.

Zelf voeden is natuurlijk, maar wel aangeleerd gedrag. Dat betekent dat je het moet leren. Vroeger leerden wij het van vrouwen in onze omgeving zoals moeders, tantes, buurvrouwen, zusters etc. In de huidige maatschappij worden er veel minder kinderen per gezin geboren, wonen wij niet meer zo dicht op elkaar en leven wij in een snelle tijd waarin heel veel vrouwen een betaalde baan hebben. Dat maakt dat “de kunst afkijken” niet meer zo eenvoudig is. Een goede voorbereiding helpt problemen te voorkomen en eventuele complicaties tijdig te herkennen.

Tijdens de zwangerschap kan goede informatie het zelfvertrouwen voor het geven van borstvoeding verhogen. Dit kan bijvoorbeeld door het bijwonen van een informatie bijeenkomst. Voorbereiding tijdens de zwangerschap voor jou en je partner maakt de kans op een goede start groter. Door gedrag van je baby te leren herkennen, wordt het makkelijker om in te spelen op de behoefte van je baby. Bovendien kun je door op tijd te signaleren veel problemen voorkomen.

@ 2019 - Website gemaakt door WEBSIET

Privacyverklaring